En middagsbjudning: ”Det dukade bordet”

Brukshotellets koncept med ett fantastiskt färdig uppdukat bord som väntar, ger gästerna det där extra välkomnandet och stämningen till både vardag och fest. Säsongens färger sätter prägel på bordsuppdukningen med tillhörande blommor och inbjudande porslin.

Som gäst väljer ni ett tema för middagen:

Skog & Mark
eller
Sjö & Hav


Det ger därefter husets köksmästare fria händer att skapa en middagsbjudning av säsongens bästa råvaror. 

Förrätt, Varmrätt och Efterrätt
595: - per person

Middag med drycks paket inkluderat
995: - per person

Välkommen ”hem till oss” till en finuppdukad middagsupplevelse!
 

SKOG & MARK

Hos oss serveras alltid mycket grönsaker och rotfrukter som tillbehör till dagens kött-eller fågel rätter. 

Skogarna runt Skultuna fylls till brädden varje höst av både svampar och bär. 

Naturen ger tillbaka och skördarna kan bli stora. Därmed är också djurlivet stort. Vildsvin, rådjur, hjort, älg, och till och med björn och lodjur vandrar i skogarna (liksom vargen!). 

Ett litet stenkast från hotellbyggnaden kan man skåda naturlivet med både bäver och fåglar av alla de slag. En tidig morgonpromenad på sommaren eller en sen höstkväll utefter Svartån då bävern är som mest aktiv brukar bjuda på extra spänning. 

På Brukshotellet känns det ”rätt” att äta det skogen har att erbjuda.


SJÖ & HAV

Under temat ”Sjö och Hav” är det vattendjur som är middagens huvudingrediens. Mälargösen är populär i Västmanland och med alla insjöar i de täta skogarna och med närheten till havet, finns även många andra delikatesser att välja från. 

Fisk, skaldjur och annat vattenliv inspirerar köket att tillreda härliga sjömatsmiddagar.

Bara 20 meter från hotellet brusar Svartån med både gädda och annan fisk för den som vill pröva fiskelyckan. Ni blir garanterat inte ensamma om att fiska vid bruket oavsett väder och årstid. 

Även Skultuna poeten Julia Nyberg blev inspirerad av Svartåns vilda framfart genom bruket under vårsnösmältningen. Hennes visa ”Vårvindar friska” sjungs traditionsenligt i hela landet vid majbrasan. Missa inte hennes porträtt vid hotellets entré.