Bruksbutiken

Bruksbutiken

Kulturvandring

kolbodarna

Gruppresor

gruppresor

Gruppresor med övernattning i Skultuna!

brukskontoret

Gruppresor

"I fäders spår” är en kulturresa utom det vanliga. Lär känna människornas liv under de 400 år som Messingsbruket i Skultuna växte fram. Vad åt man? Hur sov man? Fattig-dräng och Brukspatroner i samspel. Den stora invandringen av Valloner. Vi tar med er på en kulturresa utom det vanliga där ni även kan få möjlighet att prova på hur mat smakade förr i tiden. Nu kan vi äntligen erbjuda gruppresor med övernattning i Skultuna! Följ med till 1600-talet-byn som blev räddningen för Falu Koppargruva och fick fart på svensk ekonomi med storskalig mässingstillverkning i lilla Skultuna, så vackert belägen i Svartådalen. Idag når man Skultuna med buss och bil på under en kvart från Västerås. På 1600-talet kunde man till och med ta vatten-vägen via Svartån och Mälaren för att frakta sin mässing ut i världen. Kom så berättar vi mer om livet förr i tiden och om hur samhället kring bruket växte fram! Vad kan vi erbjuda? Övernattning i enkel eller dubbelrum Stor frukostbuffé på Brukshotellet Kulturvandring med smakbitar av mat från 1600-talet Shopping-voucher på Skultuna Fabriksbutiker Fika på Messingsbruket vid Svartåns bredder I ”Det stora övernattningspaketet” ingår även en 3-rätters välkomstmiddag på Brukshotellet i vacker sekelskiftesmiljö från tiden då hotellet byggdes i år 1900.

 • Skultuna
 • destinationskultuna
 • Skultunamessingsbruk
 • Kultur
 • kulturvandring
 • Historia
 • guidadtur

Kulturvandring

Bruksgatan

Kulturvandring med lunch

Lunch, Kulturvandring och "En smak av Skultuna" med smaksprov av mat från brukets århundraden. Lördagar (startar den 27 april) står NATUR - KULTUR - och HISTORIA mer på agendan än vanligt hos oss. Vad vet du egentligen om dåtidens Skultuna? Är du nyfiken på att höra lite mer och att se på vårat fantastiska kulturarv med "nya" ögon? Upptäck hur mässingen satte Skultuna på kartan i början av 1600-talet. Skultuna Messingsbruk är ett av världens äldsta igångvarande mässingbruk med en 400 årig kulturhistoria. Låt oss berätta mer om vad som hände.  En mätt mage är en glad mage. Börja dagen med att inta en härligt lunch med fika på Skultuna Brukshotell och följ med på en visning av några av Skultunas kulturhistoriska byggnader. Vi visar också en kort-film om Skultuna Messingsbruk. Vid "dåligt väder" bänkar vi oss i Brännhyttans konferenssal med bildvisning med föreläsning om Skultunas historia och avslutar så dagen med små smaksprov av hur mat kunde smaka i 1607 på Messingsbruket.  Program: 13:30 - Lunchbuffé 15:00 - Guidad Tur / Kulturvandring             "En smak av Skultuna" Med dig får du en karta över Bruket och kan vandra på egen hand i denna speciella fantastiska natur samt en shopping-voucher som ger 15% rabatt på Fabriksbutikerna på gamla Messingsbruket. En heldag i mässingens värld helt enkelt! 395 : - / person

 • Kultur
 • Historia
 • Skultuna
 • Messing
 • Skultunamessingsbruk
 • kulturvandring
 • guidadtur

Hans Olav Öberg

Aktuell: författaren Hans-Olov Öberg

Hans-Olov Öberg Ålder: 54Familj: Hustru, två utflugna barn, en hund.Bor: Södermalm, Stockholm. Bakgrund: Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm 1987. Analytiker på SEB och Deutsche Bank, journalist på Affärsvärlden, fondförvaltare Folksam. Grundare och förlagschef South Side stories förlag och författare till 28 böcker. Boken "Jakten på en perfekt Gin & Tonic" bygger på ett mer än 30 år långt sökande efter den perfekta kombinationen av gin och tonic. Här får vi svar på frågor som hur man väljer rätt ginsort, vilken gin som passar med vilken tonic, hur isbitarna bör se ut, serveringsglasens betydelse och om det är tillåtet med fler ingredienser i en GT. Jakten på en perfekt Gin & Tonic liknar ingen annan drink- bok. Den är skriven i en medryckande, berättande ton och innehåller allt du vill veta om GT. Här finns mängder av recept, anekdoter ur drinkens historia, tips på de allra bästa infusionerna och mycket mer. Ett praktverk för alla GT-älskare! Boken finns att köpa på nätet eller i din bokhandel, men vill du ha ett signerat exemplar så bör ni sticka inom hos oss på Brukshotellet (tillgänglig från och med 17/11-18) där den säljs i hotellets egna "Bruksbutik".   

 • Gin & Tonic
 • Bar
 • a la carte

PAKET UNDER JULGRANEN

Julgran

PAKET UNDER JULGRANEN

Vilken succé det blev förra året! TACK allihop! Därför kommer vi också i år att samla in julklappar under granen på Brukshotellet till barn och vuxna, som skulle bli extra glada för en liten klapp. Så den som önskar sprida lite värme och julglädje: ta gärna med en inpackad julklapp och lämna under granen på Brukshotellet. Vi tar emot både nytt eller gammalt, använt eller inte, det ska vara rent, helt och snyggt – och till glädje för andra. Lägg med en liten lapp om vad paketet innehåller så blir det enklare att nå rätt målgrupp. T.ex. "pojke 5-8 år" eller "dam storlek M" Målet är att i år få in paketen i god tid så att Mariagården kan få tid till att distribuera dessa i närmiljö. obs: Om det inte är NYA saker men fina presenter ändå - vänligen INTE packa det in. Mariagården i Skultuna, som ska lämna ut paketen, vill då gärna packa in dessa själva, men om ni har presentpapper till övers så tar dem tacksamt emot det. Opackade presenterna kan med fördel lämnas direkt på Mariagården, så har dem god tid på sig att packa paket. Vi hoppas succén fortsätter - det var MÅNGA lyckliga och glada mottagare förra året. Tidsfrist för inlämning på Mariagården och på Brukshotellet: 15 december. GOD JUL & tack för DITT bidrag! :-)

 • Julgran
 • Julkonsert
 • Julbord
 • jul
 • simon

Julmarknad i Skultuna

Julmarknad i Skultuna

Julmarknad i Skultuna

Skultuna Julmarknad går av stapeln sista helgen i november varje år (fredag - söndag). Ni kan vänta er en fantastisk tillställning  med försäljning av juldekorationer, skinnhandskar och doftljus, som gör att julstämningen infinner sig i både stor och liten. För dem som är ute efter att fynda hemlagad god julmat finns massor att välja på bland chark såsom älgkorv, hemlagad godis och gammaldags syltburkar. Självklart är Jultomten och Muumin också på besök! Fabriksbutikerna har öppet och på Skultuna Brukshotell serveras årets första julbord med två (tre) sittningar varje dag. I hotellets Eventlokaler i Brännhyttan är det riktigt stämningsfullt med en ca. 1 timme lång Julkonsert! Glöm inte att köpa biljetter i god tid till föreställningen, då det är begränsat med platser. Välkomna att delta i julstämningen i Skultuna!

 • Julkonsert
 • simon
 • Julbord
 • Marknad
 • jul

Nyårsparty

Nyårsfest

Nyårsparty 31/12!

Gör dig redo för glitter och glamour på självaste Nyårsafton! Vill du njuta en trevlig nyårsfest och slippa alla förberedelser, och samtidigt umgås med oss trevliga människor? Vi ordnar allt! Från snittar vid ankomst till en lyxig 5-rätters middag och ”live” underhållning under kvällen. Tillsammans önskar vi det nya året välkommet med mousserande i glasen, innan vi avslutar med lite nattamat i magen. Barhäng, biljardspel & sällskapslekar för den som önskar, och ljuva toner får avslutar kvällen. Det enda som står på din agenda är att finna fram finkläderna och ett glatt festhumör. Önskar ni utöka med extra tid hos oss; en välkomnande kaffe & kakbuffé, en långpromenad i Bruksmiljö i vinterskrud, övernattning i ett av våra trevliga hotellrum, bastubad, och kanske en runda biljard innan middagen - kontakta oss, vi har skräddarsydda paket för detta. Pris: 1.495,- / pers. Varmt Välkomna att fira in det nya året med oss!

 • Julbord
 • mat
 • fest
 • simon

JULKONSERT

Simon och Maria

JULKONSERT

Simon, som många från Västerås-området känner till – en känd lokal trubadur som gästat hotellet från starten av – och Skultunas egen Maria - präst och framför allt medmänniska och vän - har känt varandra sedan ungdomsåren och har en speciell kemi ihop. Skrattet sitter löst och tonerna likaså! Dem är en härlig duo som verkligen kan ge en julstämning utom det vanliga i en ca. 1 timmes lång intimkonsert. Julsånger blandat med annat smått och gott och en vits eller två... (ja dem är ganska torra...  ) Inte missa denna premiär för i år! Det blir garanterat inte sista! Konsertkvällarna: 23 &24 nov samt 7 & 8 december kl. 17.00! Självklart bör man kombinera detta med Julbord för att uppnå en riktig julstämning med både dofter, smaker och musik. Under konsertkvällarna kan man välja att äta julbord innan konserten kl. 15.00 eller efter konserten kl.19.00. Pris för julkonsert 295 kr

 • mat
 • Julbord
 • simon
 • maria
 • nyårsparty

JULBORD 2018

Julbord

Julbord

Brukshotellets stora fina Julbord med traditionell julmat dukas upp i perioden 23:e november till 22:a december. Här finner du allt det viktigaste som ska finnas på bordet till jul. Hemlagade väldoftande Grytor, Köttbullar och Julgris, Kallskuret, Ostar, Sillar, Laxar, Ägg, Jansson så klart och mycket grönt också - så för den som föredrar mat från växtriket finns det en hel massa röror och rätter att välja bland. Nyhet för i år är också Brukshotellets hemlagad äppelglögg som kommer göra stor succé kan vi utlova! Vi har hittat ett hemligt recept på sill som ni måste smaka, och kryddar med många härliga smaksättningar av julens bästa maträtter. Kom och njut av julens läckerheter i gott sällskap med en julstämning som få kan erbjuda. Vi är stolta över våra lokaler med interiör och utsmyckning som speglar hemkänsla och gammaldags jul anno 1900. Glöm julstress och paketjakt – hos oss handlar julen om lugn och ro, tindrande ljus och ett julbord dignande av delikatesser. Pris förmiddag: 395,- Pris kväll: 495,-    BOKA JULBORD   Julbordssittningar Fredag  23/11 kl. 15.00 & 19.00 Lördag  24/11 kl. 12.00, 15.00 & 19.00 Fredag  30/11 kl. 13.00  Lördag    1/12 kl. 13.00 & 19.00 Torsdag 6/12 kl. 19.00 Fredag  7/12 kl. 15.00 & 19.00 Lördag  8/12 kl. 12.00, 15.00 & 19.00 Tisdag   11/12  kl. 12.00 Onsdag 12/12 kl. 12.00 Torsdag 13/12 kl. 19.00 Fredag  14/12 kl. 13.00 & 19.00 Lördag  15/12 kl. 13.00 & 19.00 Söndag 16/12 kl. 14.00 Torsdag 20/12 kl. 19.00 Fredag  21/12 kl. 13.00 & 19.00 Lördag  22/12 kl. 13.00

 • Julbord
 • mat

Minnesstund

Smörgåstärter

Mordmysterium

Mordmysterium

After Work

After Work

Musikquiz

Brukshotellets á la Carte

FÖRRÄTTER Lammbringa med morot, sobrasada och tapenadeKr 125:- Rekommenderat vin: Artesis Côstes du Rhone Rouge, Frankrike   Pilgrimsmussla serveras med spenat, aska och hjortronKr 155:- Rekommenderat vin: Solitär Riesling Troncken, Tyskland   Gulbets Carpaccio  (vegan) med gravad citron, friterad grön sparris, aska och cocktail tomatKr 105:- Rekommenderat vin: Toni Gruner Veltliner EKO, Österrike     VARMRÄTTER Hjortrygg med kålrot, västerbottenost och svartvinbärsåsKr 325:- Rekommenderat vin: BorgoSyrah Cortona DOC, Italien   Oxfilé med tryffelpotatispuré och rödvinssåsKr 315:- Rekommenderat vin: Vinea Crianca, Spanien   Norsk Skrei med musslor, forellrom, friterad broccoli och musselskyKr 365:- Rekommenderat vin: La Chevaliére Chardonnay EKO, Frankrike   Fisk & Skaldjursgryta med saffran och gräddeKr 395:- Rekommenderat vin: Notre Dame de Cousignac Côtes du Vivaris Blanc EKO, Frankrike   Spetskåldolme (vegan) fylld med couscous och avokado serveras med grön lins crémeKr 275:- Rekommenderat vin: La Cappucina Soave DOC EKO, Italien       MELLANRÄTT Brukshotellets OstarKr 145:- Rekommenderat vin: Croft Port Ruby  4YO Aged, Portugal        EFTERRÄTTER Havtornmousse med apelsin, smör & vit chokladKr 135:- Rekommenderat vin: Soellner Sweet Riesling EKO, Österrike    Klassisk Créme Brûlee med hjortronmylta, hjortronsorbet och hjortronsvinKr 155:- Rekommenderat vin: Carmes de Rieussec Sauternes, Frankrike    Pärontartelette med gräddfilglass och hallonKr 135:- Rekommenderat vin: Boschendal Vin dÓr, Syd Afrika    Pannacotta på Havre & Vanilj  (vegan) med kardemumma serveras med rårörda bärKr 95:- Rekommenderat vin: Soellner Sweet Riesling EKO, Österrike        AVSMAKNINGSMENYN Köksmästarens femrättersmiddag Kr 795:-   Vinpaket Tre, fyra eller fem glasKr 350:- / 450:- / 550:-   Fråga oss gärna om vår barnmeny. Vi reserverar oss för ev. ändringar i mat- & dryckesmenyer.  

 • a la carte
 • mat

Presentkort

Att ge bort "upplevelser" är alltid uppskattat av både den som får och den som ger. "Skräddarsy" ditt eget presentkort eller välj mellan några av våra förslag till paket: Påskbuffé Restaurangbesök med valör efter egen önskan och arrangemang Whiskyprovning Ölprovning Paket med 3-rätters middag och boende i ett av våra vackra hotellrum Relax-paket med utomhus Jacuzzi Boende i hotellets svit med egen trädgård och spa med middag på rummet Välkomstpaket med mousserande vin, frukt- och choklad fat och blommor Julbordspaket med Julshow och julbord Målarkurs i Hotellets egna ateljé, med eller utan övernattning En mässing pryl från vår Bruksbutik Kulturvandring med Lunchbuffé och guidad tur   KÖP PRESENTKORT HÄR!

 • presentkort
 • bruksbutiken
 • SPA
 • Restaurang
 • 3 rätters a la carte
 • Brukshotellets lördagsbuffé
 • Julbord

Följ vårt nyhetsbrev


You are now subscribed