Bruksbutiken

Bruksbutiken

Gin & Tonic

Gin & Tonic

Dags för ännu en ”happening” på Brukshotellet! Fredagen 16/11 händer det! Vi laddar upp för en helkväll med boksignering, mingel med bästa Gin & Tonic drinken. Skultuna-killen Hans-Olov Öberg är på besök i sin gamla hemtrakt. Denna gång bjuder han också på ett litet föredrag. Vi får höra om vad det var som fick honom att under 30 års tid jakta på den perfekta GT-drinken. Detta blir en kväll att minnas och att mingla med likasinnade GT-älskare. Program:  18.00    Välkomstdrink (GT / alternativt alkoholfri drink) mixas i baren av bartender Mika Lairolahti från Bargrossisten 18.30    Exklusivt föredrag av författaren Hans-Olov Öberg om hans ”resa” som resulterade i boken Jakten på en perfekt Gin & Tonic 19.00    Boksignering och mingel med Hans-Olov, möjlighet för shopping av drink-produkter direkt från Bargrossisten   Detta ingår:     •    Välkomstdrink: bartenderns val av en Gin & Tonic drink från boken •    Föredrag av Hans-Olov Öberg, författaren •    En överrasknings-present från Bargrossisten •    Ett signerat exemplar av boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”   Pris: 295,-/person    BOKA BILJETTER   Julen kommer tidigt i år! Under kvällen kommer man även att ha möjlighet att köpa andra böcker som Hans-Olov har skrivit. ”Köttbulleboken” som varit slutsåld hos oss en stund nu kommer att finnas både på engelska och svenska, och även andra kokböcker och skönlitteratur. Passa på att köpa årets julklappar – Hans-Olov signerar dem gärna! ”Bargrossisten” kommer också att vara på plats. Försäljning under kvällen av tuffa Gin & Tonic -glas och av andra bar- och drinktillbehör till ”julklapps-priser” direkt från grossisten.  Gör er klara för en "helkväll" helt enkelt i trevlig Brukshotellstil! Välkomna att köpa biljetter här!   

 • Gin & Tonic
 • Hans Olov Öberg
 • Bar

Hans Olav Öberg

Aktuell: författaren Hans-Olov Öberg

Hans-Olov Öberg Ålder: 54Familj: Hustru, två utflugna barn, en hund.Bor: Södermalm, Stockholm. Bakgrund: Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm 1987. Analytiker på SEB och Deutsche Bank, journalist på Affärsvärlden, fondförvaltare Folksam. Grundare och förlagschef South Side stories förlag och författare till 28 böcker. Boken "Jakten på en perfekt Gin & Tonic" bygger på ett mer än 30 år långt sökande efter den perfekta kombinationen av gin och tonic. Här får vi svar på frågor som hur man väljer rätt ginsort, vilken gin som passar med vilken tonic, hur isbitarna bör se ut, serveringsglasens betydelse och om det är tillåtet med fler ingredienser i en GT. Jakten på en perfekt Gin & Tonic liknar ingen annan drink- bok. Den är skriven i en medryckande, berättande ton och innehåller allt du vill veta om GT. Här finns mängder av recept, anekdoter ur drinkens historia, tips på de allra bästa infusionerna och mycket mer. Ett praktverk för alla GT-älskare! Boken finns att köpa på nätet eller i din bokhandel, men vill du ha ett signerat exemplar så bör ni sticka inom hos oss på Brukshotellet (tillgänglig från och med 17/11-18) där den säljs i hotellets egna "Bruksbutik".   

 • Gin & Tonic
 • Bar
 • a la carte

PAKET UNDER JULGRANEN

Julgran

PAKET UNDER JULGRANEN

Vilken succé det blev förra året! TACK allihop! Därför kommer vi också i år att samla in julklappar under granen på Brukshotellet till barn och vuxna, som skulle bli extra glada för en liten klapp. Så den som önskar sprida lite värme och julglädje: ta gärna med en inpackad julklapp och lämna under granen på Brukshotellet. Vi tar emot både nytt eller gammalt, använt eller inte, det ska vara rent, helt och snyggt – och till glädje för andra. Lägg med en liten lapp om vad paketet innehåller så blir det enklare att nå rätt målgrupp. T.ex. "pojke 5-8 år" eller "dam storlek M" Målet är att i år få in paketen i god tid så att Mariagården kan få tid till att distribuera dessa i närmiljö. obs: Om det inte är NYA saker men fina presenter ändå - vänligen INTE packa det in. Mariagården i Skultuna, som ska lämna ut paketen, vill då gärna packa in dessa själva, men om ni har presentpapper till övers så tar dem tacksamt emot det. Opackade presenterna kan med fördel lämnas direkt på Mariagården, så har dem god tid på sig att packa paket. Vi hoppas succén fortsätter - det var MÅNGA lyckliga och glada mottagare förra året. Tidsfrist för inlämning på Mariagården och på Brukshotellet: 15 december. GOD JUL & tack för DITT bidrag! :-)

 • Julgran
 • Julkonsert
 • Julbord
 • jul
 • simon

Julmarknad i Skultuna

Julmarknad i Skultuna

Julmarknad i Skultuna

Skultuna Julmarknad går av stapeln sista helgen i november varje år (fredag - söndag). Ni kan vänta er en fantastisk tillställning  med försäljning av juldekorationer, skinnhandskar och doftljus, som gör att julstämningen infinner sig i både stor och liten. För dem som är ute efter att fynda hemlagad god julmat finns massor att välja på bland chark såsom älgkorv, hemlagad godis och gammaldags syltburkar. Självklart är Jultomten och Muumin också på besök! Fabriksbutikerna har öppet och på Skultuna Brukshotell serveras årets första julbord med två (tre) sittningar varje dag. I hotellets Eventlokaler i Brännhyttan är det riktigt stämningsfullt med en ca. 1 timme lång Julkonsert! Glöm inte att köpa biljetter i god tid till föreställningen, då det är begränsat med platser. Välkomna att delta i julstämningen i Skultuna!

 • Julkonsert
 • simon
 • Julbord
 • Marknad
 • jul

Nyårsparty

Nyårsfest

Nyårsparty 31/12!

Gör dig redo för glitter och glamour på självaste Nyårsafton! Vill du njuta en trevlig nyårsfest och slippa alla förberedelser, och samtidigt umgås med oss trevliga människor? Vi ordnar allt! Från snittar vid ankomst till en lyxig 5-rätters middag och ”live” underhållning under kvällen. Tillsammans önskar vi det nya året välkommet ute på terrassen, med fyrverkeri och mousserande i glasen, innan vi avslutar med lite nattamat i magen. Barhäng, biljardspel & sällskapslekar för den som önskar, och ljuva toner får avslutar kvällen. Det enda som står på din agenda är att finna fram finkläderna och ett glatt festhumör. Önskar ni utöka med extra tid hos oss; en välkomnande kaffe & kakbuffé, en långpromenad i Bruksmiljö i vinterskrud, övernattning i ett av våra trevliga hotellrum, bastubad, och kanske en runda biljard innan middagen - kontakta oss, vi har skräddarsydda paket för detta. Vi i personalen kommer att ta del av nyårsfirandet och äter tillsammans med er, så det kommer att bli en personlig och intim Brukshotellfest med mycket stoj, skoj, överraskningar och skratt! Pris: 1.495,- / pers. Varmt Välkomna att fira in det nya året med oss!

 • Julbord
 • mat
 • fest
 • simon

JULKONSERT

Simon och Maria

JULKONSERT

Simon, som många från Västerås-området känner till – en känd lokal trubadur som gästat hotellet från starten av – och Skultunas egen Maria - präst och framför allt medmänniska och vän - har känt varandra sedan ungdomsåren och har en speciell kemi ihop. Skrattet sitter löst och tonerna likaså! Dem är en härlig duo som verkligen kan ge en julstämning utom det vanliga i en ca. 1 timmes lång intimkonsert. Julsånger blandat med annat smått och gott och en vits eller två... (ja dem är ganska torra...  ) Inte missa denna premiär för i år! Det blir garanterat inte sista! Konsertkvällarna: 23 &24 nov samt 7 & 8 december kl. 17.00! Självklart bör man kombinera detta med Julbord för att uppnå en riktig julstämning med både dofter, smaker och musik. Under konsertkvällarna kan man välja att äta julbord innan konserten kl. 15.00 eller efter konserten kl.19.00. Pris för julkonsert 295 kr

 • mat
 • Julbord
 • simon
 • maria
 • nyårsparty

JULBORD 2018

Julbord

Julbord

Brukshotellets stora fina Julbord med traditionell julmat dukas upp i perioden 23:e november till 22:a december. Här finner du allt det viktigaste som ska finnas på bordet till jul. Hemlagade väldoftande Grytor, Köttbullar och Julgris, Kallskuret, Ostar, Sillar, Laxar, Ägg, Jansson så klart och mycket grönt också - så för den som föredrar mat från växtriket finns det en hel massa röror och rätter att välja bland. Nyhet för i år är också Brukshotellets hemlagad äppelglögg som kommer göra stor succé kan vi utlova! Vi har hittat ett hemligt recept på sill som ni måste smaka, och kryddar med många härliga smaksättningar av julens bästa maträtter. Kom och njut av julens läckerheter i gott sällskap med en julstämning som få kan erbjuda. Vi är stolta över våra lokaler med interiör och utsmyckning som speglar hemkänsla och gammaldags jul anno 1900. Glöm julstress och paketjakt – hos oss handlar julen om lugn och ro, tindrande ljus och ett julbord dignande av delikatesser. Pris förmiddag: 395,- Pris kväll: 495,-    BOKA JULBORD   Julbordssittningar Fredag  23/11 kl. 15.00 & 19.00 Lördag  24/11 kl. 12.00, 15.00 & 19.00 Fredag  30/11 kl. 13.00  Lördag    1/12 kl. 13.00 & 19.00 Torsdag 6/12 kl. 19.00 Fredag  7/12 kl. 15.00 & 19.00 Lördag  8/12 kl. 12.00, 15.00 & 19.00 Tisdag   11/12  kl. 12.00 Onsdag 12/12 kl. 12.00 Torsdag 13/12 kl. 19.00 Fredag  14/12 kl. 13.00 & 19.00 Lördag  15/12 kl. 13.00 & 19.00 Söndag 16/12 kl. 14.00 Torsdag 20/12 kl. 19.00 Fredag  21/12 kl. 13.00 & 19.00 Lördag  22/12 kl. 13.00

 • Julbord
 • mat

Brukshotellets lördagsbuffé kl 12:00 - 15:00

NB: Under perioden 24 november - 22 december - serveras endast julbord på lördagar. Lördagsbufféen starter opp igjen lördag 5 januari 2019 Lördagar är dagar man ska skämma bort sig själv efter en lång arbetsvecka. En gofika eller en lunch med härliga hemlagade rätter brukar passa fint efter en trevlig promenad i Skultunas genuina vackra bruksmiljö. Nu kan du njuta av ”både och” från vår lördagsbuffé!   Det varma på bordet: Vi dukar alltid upp med minst 1-2 kötträtter, en fiskrätt, en vegetarisk rätt och en pastarätt.  I tillägg kan du även njuta en varm hemlagad soppa och färskbakat bröd.    Salladsbuffen:  Sallad behöver inte vara tråkigt! Hos oss kan du äta dig mätt från bara salladsbuffén. Frossa i olika traditionella salladstillbehör blandat med spännande vegetariska betor, inlagda grönsaker och väl kryddade rotfrukter och pasta. Det är också dukat med flera härliga hemlagade dressingar som köket skapat med både skarpa och milda smaker.   Fikahörnan: För den som är sugen på fika efter lunch är det bara att förse sig från Marie´s lilla "fikahörn" med flera sorters hembakat. Här finns också självklart pannkakor med sylt & grädde och ibland också våffelröra när andan faller in.   Dryck som ingår: Måltidsdryck och mineralvatten/vatten, Välj fritt mellan Cappuccino, Café Latte, Chocoffee, Chokladdryck, Espresso, Kaffe & Te.   Kom ihåg att sätta av god tid till lördagsbuffén för att hinna njut hotellets hemtrevliga atmosfär. Lördag ska vara en lugn dag då man varvar ner och laddar batterierna.   Välkommen in!   Boka gärna bord om ni är fler än 4 personer - då är det enklare for oss å placera er tillsammans.    

 • Brukshotellets lördagsbuffé

Minnesstund

Smörgåstärter

Mordmysterium

Mordmysterium

After Work

After Work

Musikquiz

Bar meny

Varmrätter Fiskgryta dagens fisk, räkor och musslor med saffran, fänkål, morötter och potatis Kr 175      Bruksburgaren (100% högrev) med picklad lök, cheddar, bacon, tomat, coleslaw, chilimajo och pommes Kr 129     (Take Away kr 99) Fish & Chips serveras med ärtpuré och remouladsås Kr 119     (Take Away kr 99) Brukshotellets Club Sandwich kyckling, bacon, picklad lök, tomat, chilimajo. Serveras med pommes Kr 119 Snackskorg nachos, chili cheese, kycklingvingar, lökringar och dip Kr 99 Dagens Husman Kr 129 ____________________________________________________________ HÖSTERBJUDANDE: Majskyckling + 0,4l Norrlands Guld / glas vin / alk.fritt serveras med Kr 225 ____________________________________________________________ Efterrätter Crème Brûlée Kr 95 Chokladkladdkaka med vispad grädde Kr 79 Eton Mess vaniljglass, maräng, vispad grädde och jordgubbar Kr 89 Dagens utvalda glassar hemgjord glass med vispad grädde Kr 95  

 • barmeny

Brukshotellets á la carte

  Avsmakningsmeny Köksmästarens femrättersmiddag 745 kr   Vinpaket Tre, fyra eller fem glas345 kr / 445 kr / 545 kr   Förrätter Gravad norsk lax med gurka, avocadokräm och friterad purjolök145 kr Vin: Kuentz Bas Riesling, Frankrike 125 kr Krämig blomkålsoppa serveras med ankbröst i tunna skivor och ”gubbröra”125 kr Vin: Soellner Fumberg Grüner Veltliner EKO, Österrike 135 kr Gulbets Carpaccio med gravad citron, friterad grön sparris, aska och coctail tomat105 kr Vin: Soellner Fumberg Grüner Veltliner EKO, Österrike 135 kr   Varmrätter Kryddstekt kalvrygg med terrine på blomkål, höstgrönsaker och örtsky295 kr Vin: Estola Grand Reserva, Spanien 105 kr Lättrimmad stekt gösfilé med två sorters kål, hummervinägrett och potatispuré med gravad citron295 kr Vin: Domaine Louis Moreau Petit Chablis, Frankrike 125 kr Spetskåldolme fylld med couscous och avacado serveras med grön lins cremé255 kr Vin: Domaine Louis Moreau Petit Chablis, Frankrike 125 kr   Efterrätter Yoghurtpannacotta med rårörda bär och bränd vit choklad115 kr Vin: Spy Valley, Iced Sauvignon Blanc ’15, Marlborough, New Zealand 125 kr Klassisk creme brûlee med hjortronmylta, hjortronsorbet och hjortronvin155 kr Vin: Spy Valley, Iced Sauvignon Blanc ’15, Marlborough, New Zealand 125 kr Pannacotta på havre & vanilj med kardemumma serveras med rårörda bär155 kr Vin: Spy Valley, Iced Sauvignon Blanc ’15, Marlborough, New Zealand 125 kr   Brukshotellets ostar145 kr Vin: Croft Tawny Port 20Y Aged, Portugal 29 kr/cl   Fråga oss gärna om vår barnmeny.  

 • a la carte
 • mat

Följ vårt nyhetsbrev


You are now subscribed