Det är inte svårt att förstå varför Skultuna med dess mässingsbruk är ett av Västmanlands största turistmål. I en charmig bruksmiljö från 1607 finner du Skultuna Brukshotell endast en timme ifrån Stockholm och tio minuter från Västerås. Hotell- och Konferensanläggningen som är belägen i en fridfull atmosfär andas historia, kultur och natur i ett.  
Skultuna Brukshotell är en plats för avkoppling såväl som för konferens, möten och events. Här blir minst sagt den storslagna naturen och den härliga bruksmiljön du finner en inspirationskälla i sig. I konferensanläggningarna som sträcker sig från bankettsalen som tar upp till 250 personer till mindre mötesrum har den anrika andan bevarats men moderniserats med teknisk utrustning så att ni kan spåna fritt på nästa storslagna idé med rätt hjälpmedel. 

En konferens eller hotellvistelse är inte fulländad utan spännande aktiviteter. Det är Skultuna Brukshotell väl medvetna om och just därför har en skräddarsydd aktivitetslista konstruerats. Här kan ni bland annat ta del av 5-kamper, teambuilding aktiviteter, provningar av ädla drycker och målarkurser i hotellets egen ateljé.  Mycket omtyckta aktiviteter är hotellets guidade kulturvandringar och 1600-tals middagar. Där får ni upptäcka en av världens äldsta igångvarande mässingsbruk med en 400 årig kulturhistoria.

        - Vi har ett jättefint promenadstråk här vid Svartån där man bland annat kan se en del fornlämningar, såsom två gamla vikingstenar, kvarnruiner och byggnader, berättar Kulturansvarig Leena Haugli.

Under ledning av hotellets franska köksmästare Fabien Jacquet levereras unika temamiddagar. Ett exceptionellt matkoncept med teman som Skog & Mark samt Sjö & Hav har komponerats av råvaror med smaker anpassade efter säsong.

        - Vi är väldigt bra på mat och inför årets julfirande kommer vi arrangera en helt fantastisk julshow med ett fullspäckat julbord där Qvinna och Nunnorna står för underhållningen. Två av åtta sittningar är redan fullbokade så vi gläder oss redan nu till jul, avslutar VD Tord Haugli. 

UPPLEV MER

  • 1600-tals middagar
  • Kulturvandring med guider
  • Konferens upp till 250 personer
  • Julshow med julbord