Är ni nyfikna på vad ni kan göra i sommar? Då är Skultuna ett intressant besöksmål.

Skultuna har en naturskön och anrik 400 årig kulturhistoria som lockar både stora som små och här har vi nämnt de topp 8 aktiviteterna som kan göras i Skultuna i sommar:


1)     Kulturvandring med guidad tur i anrika Skultuna


Upptäck hur mässingen satte Skultuna på kartan i början av 1600-talet. Skultuna Messingsbruk är ett av världens äldsta igångvarande mässingbruk med en 400 årig kulturhistoria. Låt oss berätta mer om vad som hände. Endast förbokningar. https://www.skultunahotell.se/sv/kulturvandring-med-lunch2)     Shoppa loss i Fabriksbutikerna vid Skultuna Messingsbruk


Ni vill väl inte missa ett av Västmanlands mest besökta turistmål med ca 160,000 besökare varje år där mässingen står i fokus.

TIPS: Om ni bokar hotell, mat eller konferens via Skultuna Brukshotell, så får ni 15% rabatt på allt i fabriksbutikerna.
https://www.skultunafabriksbutiker.se/3)     Låt din fantasi flöda med en 4-timmars målarkurs


Checka in på hotellet och njut av en fantastisk dag i kreativitetens tecken med vägledning av lokal konstnär. En underbar heldag med skapande helt enkelt! Dagen avslutas i mysig atmosfär med en 3-rätters middag i fridfulla omgivningar. I priset ingår allt material, boende, frukost, lunch och middag. Res hem med egen-skapad konst från dagen i Skultuna.

Våra målarkurser hålls i Brännhyttan eller i Hotellets egen ateljé i den gamla Kolboden: ett stycke svensk kulturhistoria från 1607. Endast förbokningar.

https://www.skultunahotell.se/sv/pa-kvarnbackadagen-hander-det-saker4)     Slappna av och svalka er vid Skultuna Utomhusbadet


Västerås enda utomhusbad har nu öppet. Badet erbjuder fyra bassänger, bastu, café, bangolf, beachvolleyplan och stora gräsytor att sträcka ut sig på. Ett härligt sätt att njuta av den svenska sommaren nu när barnen är lediga.
https://www.vasteras.se/uppleva-och-gora/idrott-och-friluftsliv/simhallar-badhus-/skultunabadet.html

5)     Häng med på Kvarnbackadagen (17 augusti)


Det kommer att arrangeras uppträdande med bland annat ett flamencoband och aktiviteter för både barn och vuxna runt Kvarnbacken. Njut av de gamla kulturbyggnaderna från 1600-talet där det välkända bruket en gång producerade sin mässing. Vi bjuder också på ett spännande matkoncept - Smak av Skultuna - där ni får uppleva hur och vad man åt på 1600-talet.
https://www.skultunahotell.se/sv/pa-kvarnbackadagen-hander-det-saker6)     Upptäck Skultuna på cykel


Visste ni att Mälardalens cykelled ca 440 km lång som leds runt Mälaren är Sveriges äldsta cykelturistled? Varför inte upptäck den på egenhand.
https://swedenbybike.com/cykelleder/malardalsleden/7)     Fågelskådning


Se hit alla fågelälskare eller bara naturintresserade. Skultuna och omnejd har ett rikt fågelliv där unika arter ofta kan skådas.
http://www.birdsafarisweden.se/8)     Loppis


Är du nyfiken på gamla ting eller kanske ute efter ett fynd? Skultuna Loppis har öppet hela sommaren.
http://skultunaloppis.se