Lunch, Kulturvandring och "En smak av Skultuna" med smaksprov av mat från brukets århundraden.

Lördagar (endast förbokning) står NATUR - KULTUR - och HISTORIA mer på agendan än vanligt hos oss. Vad vet du egentligen om dåtidens Skultuna? Är du nyfiken på att höra lite mer och att se på vårat fantastiska kulturarv med "nya" ögon?

Upptäck hur mässingen satte Skultuna på kartan i början av 1600-talet. Skultuna Messingsbruk är ett av världens äldsta igångvarande mässingbruk med en 400 årig kulturhistoria. Låt oss berätta mer om vad som hände. 

En mätt mage är en glad mage. Börja dagen med att inta en härligt lunch med fika på Skultuna Brukshotell och följ med på en visning av några av Skultunas kulturhistoriska byggnader.

Vi visar också en kort-film om Skultuna Messingsbruk. Vid "dåligt väder" bänkar vi oss i Brännhyttans konferenssal med bildvisning med föreläsning om Skultunas historia och avslutar så dagen med små smaksprov av hur mat kunde smaka i 1607 på Messingsbruket. 

Program:

Härlig och God Lunch
Guidad Tur / Kulturvandring - "En smak av Skultuna"

Med dig får du en karta över Bruket och kan vandra på egen hand i denna speciella fantastiska natur samt en shopping-voucher som ger 15% rabatt på Fabriksbutikerna på gamla Messingsbruket. En heldag i mässingens värld helt enkelt!

395 : - / person (måste förbokas)